lördag 22 februari 2014

Fredagstema #19

För mig blir fredagstemat ett lördagstema. Jag kom hem sent i går och hade huset fullt av gäster (mina vuxna barn och mitt barnbarn) så det fanns inte mycket tid att sitta vid datorn. Började ändå tänka på passande bild till fredagstemat.

Jag började på en fotokurs i veckan där vi fick berätta om vilka motiv vi tycker om att fotografera. Jag har funderat en del sen dess och har kommit fram till att några av mina favorit motiv är bilder på gamla bilar som ofta har så fina detaljer samt på motorcyklar.

Ett motorcykelbygge är för mig ett riktigt konstverk (& människoskapelse).Det är ett gediget hantverk och det läggs ner åtskilliga timmar från planering, design till att bygga själva motorcykeln samt till de små fina detaljerna som gör just DET på motorcykeln. Jag gillar verkligen en vacker motorcykel och fastnar för detaljer.

Den här fina motorcykeln fastnade på bild från Vega barens Easy Rider Festival 2013


 
(klicka gärna på bilden för att se detaljerna tydligare)

Förutom att den här motorcykeln som helhet är väldigt fin så, fastnade jag för den fina gravyren på ventilkåporna, även gaffelben mm var graverat. Väldigt detaljrikt och snyggt.
 
Här kan ni kika mer på Fredagstema Människoskapelser

5 kommentarer:

  1. Wow, jätteläckert! Förstår din förtjusning, själv är jag väldigt glad när jag får en lastbil med det där lilla extra i utseende.=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi blev glada när vi i somras fick syn på våran gamla motivlackade latsväxlare. Jag gillar nog alla fordon med det lilla extra. Min man och jag driver sedan många år ett åkeri. Från början hade vi lastbilar,växlare,tradare mm. Numer så har vi övergett lastbilarna och har grävare.

      Radera
  2. Den motorcykeln blev jag förtjust i, nån har lagt ner mycket arbete på den!
    Den lilla skulpturen i Farsta centrum ligger vid Centrumkyrkans andra sida (sett från FCs station).

    SvaraRadera
  3. Nu kan jag inte mycket om motorcyklar - men det hindrar mig inte från att vet när jag tycker att jag tittar på en snygg sådan :) Och det gör jag i de här bilderna!

    SvaraRadera
  4. Vilken skönhet, ett riktigt åk som någon lagt ned mycket arbete på. Kul att få se :-)

    SvaraRadera